ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τορτελίνια με τυρί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

25 γρ. καρύδια

25 γρ. κάσιους

250 ml κρέμα γάλακτος

100 ml γάλα εβαπορέ

100 γρ. ροκφόρ

3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένo

2 κ.σ. κρεμμύδι, αποξηραμένο, Μπαχαρικά Ήλιος

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σουρώνουμε, επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε στην άκρη ζεστά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους, το αποξηραμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το ροκφόρ και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
  6. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και σερβίρουμε.