ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ( 2 φύλλα) ζύμη κουρού

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

 

Για τη γέμιση:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. κύμινο, Μπαχαρικά Ήλιος

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. θυμάρι ξερό

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σκόρδο, τριμμένο

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1 ντομάτα στον τρίφτη

100 γρ. γιαούρτι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, που την έχουμε ζεστάνει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπούκοβο, το κύμινο, την κανέλα, το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά, τον οποίο σπάζουμε με μια κουτάλα, και σοτάρουμε για 8 περίπου λεπτά.
  3. Αφού θωρακίσουμε τον κιμά, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, ρίχνουμε την τριμμένη και προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η γέμιση να πιεί τα υγρά της.
  4. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμη κουρού σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  3. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου, απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύμη κουρού και με ένα μαχαίρι θα κόψουμε τα πιτάκια.
  4. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και με πολύ προσοχή μεταφέρουμε τα πιτάκια στο ταψί. Αλείψουμε τα κιμαδοπιτάκια με λίγο αβγό και με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες τους να κλείσουν.
  5. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.