ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λωρίδες

200 γρ. μανιτάρια Portobello, κομμένα σε λωρίδες

1 κ.γ. πάπρικα, Μπαχαρικά ΉΛΙΟΣ

4 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λωρίδες

5 κ.σ. γιαούτρι

200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό αποξηραμένο, Μπαχαρικά ΉΛΙΟΣ

1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη, Μπαχαρικά ΉΛΙΟΣ

½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

2 φλιτζάνια κρασί λευκό

1 λεμόνι (τον χυμό του)

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
  3. Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τον αποξηραμένο μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.
  5. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά.