ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. ζάχαρη άχνη

4 αυγά

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. φρέσκο γάλα

2 βανίλιες, Μπαχαρικά Ήλιος

1/4 φλ. σταφίδες + 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανακατεύουμε μαζί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν και να γίνει το μείγμα κίτρινο.
  4. Προσθέτουμε το πρώτο αυγό και χτυπάμε καλά μετά την προσθήκη κάθε αβγού. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και τις σταφίδες και χτυπάμε καλά.
  6. Βάζουμε το μίγμα του κέικ στο ταψί και απλώνουμε παντού. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για 40 λεπτά.
  7. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.