ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

¾ κ.γ. ζάχαρη

¾ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

¾ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

¾ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

¼ – ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

6 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την πάπρικα, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το τσίλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν.
  2. Καλύπτουμε τις μπριζόλες με το μείγμα μπαχαρικών, τις βάζουμε σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού, τη σφραγίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-8 ώρες.
  3. Ανοίγουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  4. Βγάζουμε τις καπνιστές μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε σκεπασμένες σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 περίπου λεπτά.
  5. Ραντίζουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε στο γκριλ.
  6. Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά συνολικά και τις σερβίρουμε ζεστές.