ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα, σε κύβους

1 κρεμμύδι, κομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, λιωμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο (1κ.σ. + 1 κ.σ.)

1 κ.γ. Carino για κοτόπουλο

επιπλέον Carino για κοτόπουλο, εάν επιθυμούμε

1 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλο

1 φλ. κρέμα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το carino για κοτόπουλο.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό κοτόπουλο και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, για 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί εντελώς το σπανάκι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και πασπαλίζουμε με επιπλέον carino για κοτόπουλο αν θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία ρυζιού ή ζυμαρικών.