ΥΛΙΚΑ

3 πατάτες μεγάλες

2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σκόρδο, Μπαχαρικά Ήλιος

200 γρ. καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο σε κύβους

250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 κύβο κότας

1 φλ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για 60 λεπτά.
  2. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  3. Αφαιρούμε το εσωτερικό της κάθε πατάτας και το διατηρούμε σε ένα μπολ μέχρι να το χρειαστούμε. Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εσωτερικό από τις πατάτες, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.