500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι χοντρό, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι σε μύλο, φρεσκοτριμμένο, Μπαχαρικά Ήλιος
1/3 φλ. (65 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
900 γρ. αχιβάδες, με το κέλυφος
1/2 φλ.(95 ml) λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ’ αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
- Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ρίχνουμε 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.
- Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
- Με μία λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες, που έχουν ανοίξει, σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και βράζουμε. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε αλ ντέντε, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις αχιβάδες μαζί με τους χυμούς τους, που έχουν απομείνει στο μπολ, το μαϊντανό και την πιπεριά και ανακινούμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε τα σπαγγέτι με τις αχιβάδες σε πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.α