ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

αλάτι χοντρό, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι σε μύλο, φρεσκοτριμμένο, Μπαχαρικά Ήλιος

1/3 φλ. (65 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

900 γρ. αχιβάδες, με το κέλυφος

1/2 φλ.(95 ml) λευκό κρασί

3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ’ αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
  3. Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ρίχνουμε 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.
  5. Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  6. Με μία λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες, που έχουν ανοίξει, σε ένα μπολ.
  7. Ρίχνουμε 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και βράζουμε. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή.
  8. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε αλ ντέντε, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.
  9. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις αχιβάδες μαζί με τους χυμούς τους, που έχουν απομείνει στο μπολ, το μαϊντανό και την πιπεριά και ανακινούμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.
  10. Μοιράζουμε τα σπαγγέτι με τις αχιβάδες σε πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.α