Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 ml χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
30 μεγάλα ζυμαρικά κοχύλι
400 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο στον ατμό
400 γρ. τυρί Ricotta
1 μεγάλο αβγό
1 ½ κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. σκόρδο, Μπαχαρικά Ήλιος
3 φλ. (340 γρ.) τυρί μοτσαρέλα, κομμένο με ομοιόμορφο τρόπο
1 φλ. (100 γρ.) τυρί παρμεζάνα, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκινο τριμμένο πιπέρι