ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

150 ml χυμό ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

30 μεγάλα ζυμαρικά κοχύλι

400 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο στον ατμό

400 γρ. τυρί Ricotta

1 μεγάλο αβγό

1 ½ κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. σκόρδο, Μπαχαρικά Ήλιος

3 φλ. (340 γρ.) τυρί μοτσαρέλα, κομμένο με ομοιόμορφο τρόπο

1 φλ. (100 γρ.) τυρί παρμεζάνα, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κόκκινο τριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  2. Για τα ζυμαρικά: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το τυρί Ricotta και τα αβγά. Προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι και το σκόρδο.
  3. Βάζουμε στο μείγμα μας τα 2 φλ. μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο και συμπαγές. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Γεμίζουμε τα κοχύλια μας με το μείγμα, που δημιουργήσαμε προηγουμένως (2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κοχύλι).
  5. Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά.