ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου με πέτσα και κόκαλο

½  φλ. κονιάκ

½  φλ. αλεύρι

½  φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ½ φλ. κρασί κόκκινο

2-3 φύλλα δάφνης, Μπαχαρικά ήλιος

4-5 τμχ. μπαχάρι, σε κόκκους

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 60 λεπτά. Μετά από 1 ώρα, στραγγίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και το αλευρώνουμε.
  2. Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  3. Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
  4. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία σουρωτή κουτάλα και αφήνουμε το ζουμί, δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.
  5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και ανακατεύουμε στη σάλτσα το γιαούρτι.
  6. Μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.