ΥΛΙΚΑ

10 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/3  φλ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. κέτσαπ

1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη +  2 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα

4 κ.σ. άνηθο, Μπαχαρικά Ήλιος

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

λευκό πιπέρο σε μύλο, Μπαχαρικά Ήλιος, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  2. Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την πιπεριά, 2 κ.σ. άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ζαμπόν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια των αβγών, γαρνίρουμε με την επιπλέον κόκκινη πιπεριά και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε σε πιατέλα.