Δημοσιεύτηκε στις: 20/05/2018

Γραμμένο από: Sayer Ji,

Αρχικός τίτλος: The Life-Saving Properties of Garlic Revealed

Έρευνα για το σκόρδο δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει μια ιδανική χαμηλού κόστους και ασφαλή εναλλακτική λύση στα φάρμακα και τα εμβόλια για τη μείωση των τριών πιο κοινών αιτιών θανάτου στον κόσμο

Σε έναν κόσμο που γοητεύεται από τις ψεύτικες υποσχέσεις του αντιγράφου μάρκετινγκ της φαρμακευτικής βιομηχανίας, καθώς και πλημμυρισμένος από επιθετικά διατροφικά συμπληρώματα, πολλά από τα οποία κατασκευάζονται από τις ίδιες εταιρείες που παράγουν εξοντωτικά κατοχυρωμένα χημικά (η Bayer κατέχει το One A Day, η Pfizer η Centrum) , είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι το ντουλάπι της κουζίνας δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ…

Φθηνά, δοκιμασμένα στο χρόνο, ασφαλή και νόστιμα, πολλά μπαχαρικά αναγνωρίζονται ως, κυριολεκτικά, «σωτήρια ζωής», που είναι πιθανότατα ένας λόγος για τον οποίο, στην αρχαιότητα, πολλά άξιζαν το βάρος τους σε χρυσό.

Αυτή τη φορά, τα οφέλη για την υγεία των αρχαίων «λαϊκών θεραπειών» όπως το σκόρδο επιβεβαιώνονται από άντρες και γυναίκες με ίσια κορδόνια με παλτό εργαστηρίου. Το οποίο, όταν πρόκειται για το συμβατικό ιατρικό κατεστημένο, που καταστρέφεται από την γνωσιολογική ασθένεια που είναι γνωστή ως μυωπία, θεωρείται ο μόνος έγκυρος τρόπος για να εξακριβωθεί η αλήθεια. Μην πειράζετε τα αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων που, από την αρχή του χρόνου, έχουν χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό πρότυπο απόδειξης: αν λειτουργεί και είναι ασφαλές, τότε είναι αληθινό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο δεν ντρέπεται να κάνει γνωστή την παρουσία του. Η μικρότερη γαστρονομική δόση είναι αρκετή για να γεμίσει ολόκληρο το σώμα με το άρωμά του. Το σκόρδο διαπερνά επίσης την ερευνητική βιβλιογραφία: η βιοϊατρική βάση δεδομένων γνωστή ως MEDLINE, που παρέχεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, περιέχει πάνω από 5500 περιλήψεις μελετών για το σκόρδο, έναν αριθμό από τις οποίες έχουμε ευρετηριάσει και οργανώσει για χρήση στον ιστότοπό μας: Health Benefits of Σκόρδο .

Μια πρόχειρη ανάγνωση της βιβλιογραφίας δείχνει ότι το σκόρδο παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ή τη θεραπεία πάνω από 150 παθήσεων υγείας, που κυμαίνονται από καρκίνο έως διαβήτη, λοίμωξη έως συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, βλάβη στο DNA και δηλητηρίαση από υδράργυρο.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να προβληθεί ένα ισχυρό επιχείρημα (λογοπαίγνιο) ότι η επέκταση της διαθεσιμότητας του σκόρδου σε όλο τον κόσμο τόσο ως τροφή όσο και ως φάρμακο θα μπορούσε να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι πληθυσμοί των φτωχότερων χωρών πεθαίνουν ανδρικά από αιτίες που συνδέονται άμεσα με μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες, οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν προκαλούνται από την έλλειψη εμβολίων , αλλά κυρίως από τον υποσιτισμό και τον υποσιτισμό, την έλλειψη υγιεινής και υγιεινής. καθώς και τις δυσμενείς φυσιολογικές συνέπειες της κατάθλιψης και του στρες που συνδέονται με τη φτώχεια. Η μεγαλύτερη χρήση και διαθεσιμότητα του σκόρδου μπορεί να αποτελέσει μια τέλεια εναλλακτική λύση στις παγκόσμιες πρωτοβουλίες εμβολίων, η χρήση των οποίων καθοδηγείται λιγότερο από επιτακτική επιστημονική έρευνα και περισσότερο από πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις. Το σκόρδο είναι πιο εύκολο να αποκτηθεί και να διανεμηθεί και μπορεί συχνά να καλλιεργηθεί από τα επηρεαζόμενα άτομα ή τις κοινότητες που επηρεάζονται, καθιστώντας το ουσιαστικά δωρεάν.

Σκόρδο έναντι # 1 αιτία θανάτου για τις φτωχότερες χώρες

Όσον αφορά την έρευνα, το σκόρδο έχει εξαιρετικά ισχυρές αντι-μολυσματικές ιδιότητες, που έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά ότι σκοτώνει τα ακόλουθα:

  1. Ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus Aureus ( MRSA ) [1] [2]
  2. Τσίχλα (υπερανάπτυξη μυκήτων στη στοματική κοιλότητα) [3]
  3. Pseudomonas Aerigonosima, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στα φάρμακα στελεχών. [4] [5] [6]
  4. Λοιμώξεις από κυτταρομεγαλαϊό [7] [8] [9] [10]
  5. Αφλατοξίκωση που σχετίζεται με μυκοτοξίνες [11] [12]
  6. Λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού [13]
  7. Λοίμωξη από Candida (ζύμης) [14] [15] [16]
  8. Λοίμωξη Klebseilla [17] [18]
  9. μόλυνση HIV-1 [19] [20]
  10. Λοίμωξη από Vibrio [21] [22]
  11. Mycobacterium Tuberculosis, ανθεκτικό σε πολλά φάρμακα [23]
  12. Λοιμώξεις από κλωστρίδιο [24]
  13. Ιογενείς λοιμώξεις: Απλός έρπης 1 και 2, ιός παραγρίπης τύπου 3, ιός δαμαλίτιδας, ιός φυσαλιδώδους στοματίτιδας και ανθρώπινος ρινοϊός τύπου 2.
  14. Λοίμωξη από στρεπτόκοκκο ομάδας Β [25] [26]

Αυτή είναι μια εντυπωσιακή έρευνα, αλλά πιθανότατα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για την ικανότητα του σκόρδου να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Θυμηθείτε, η έλλειψη επιστημονικής απόδειξης δεν συνεπάγεται έλλειψη αποτελεσματικότητας. Δεδομένου ότι τα συμβατικά αντιβιοτικά όχι μόνο αποτυγχάνουν, αλλά οδηγούν τα βακτήρια και τους ιούς σε μεγαλύτερη θνησιμότητα, δεν μπορούμε να περιμένουμε τη διαδικασία έγκρισης φαρμάκων που βασίζεται σε κλινικές δοκιμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων να στρέψει την προσοχή της σε μια μη κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φυσική ουσία. Μια τέτοια προσέγγιση προσανατολισμένη στο κέρδος θα ήταν εξαιρετικά ανήθικη. 

Σκόρδο εναντίον του ανεπτυγμένου κόσμου #1 και #2 δολοφόνοι

Η έρευνα στο Greenmedinfo.com δείχνει ότι το σκόρδο έχει αξία σε 167 καταστάσεις υγείας ή συμπτώματα ασθενειών, αλλά η μεγαλύτερη πυκνότητα έρευνας δείχνει το ρόλο του σκόρδου στην πρόληψη ή/και τη θεραπεία Καρδιαγγειακών Νόσων και Καρκίνων , τις δύο κύριες αιτίες θανάτου στις χώρες υψηλού εισοδήματος. [27]

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον εύρημα. Η βιομηχανία φαρμάκων φαντασιώνεται για ένα λεγόμενο «πολυχάπι» εδώ και αρκετό καιρό, μια ιδέα που περιλαμβάνει την ανάμειξη διαφόρων κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων για μια πάθηση όπως καρδιακή νόσο (π.χ. αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη, αραιωτικό αίματος), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χημικά έχουν πάρα πολλές παρενέργειες, επομένως όταν τα αναμειγνύετε μαζί, ενισχύετε μόνο τις πολυάριθμες χημικές τους τοξικότητες. Οι φυσικές ουσίες, από την άλλη πλευρά, και ειδικά αυτές που παίζουν ρόλο στις μαγειρικές παραδόσεις ως «μπαχαρικά», φαίνεται να έχουν το αντίθετο κάρμα. Δηλαδή, έχουν πολύ περισσότερα «παρενέργειες» παρά «παρενέργειες».

Τα καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα του σκόρδου περιλαμβάνουν:

  1. Επιβραδύνει την εξέλιξη της αρτηριακής πλάκας [28] [29] [30]
  2. Μειώνει ευεργετικά τον καφέ λιπώδη ιστό, αυξάνει τον λευκό λιπώδη ιστό γύρω από τον καρδιακό μυ. [31]
  3. Προστατεύει από την πήξη [32] [33]
  4. Ρυθμίζει θετικά τα λιπίδια του αίματος [34] [35] [36]
  5. Αγγειοδιασταλτικό [37]
  6. Μειώνει την αρτηριακή πίεση [38]
  7. Αντιοξειδωτικό [39]
  8. Ενδοθηλιακή δυσλειτουργία [40] [41]
  9. Αγγειακή φλεγμονή [42]

Ακολουθεί μια γρήγορη ανασκόπηση των καρκίνων που έχει βρεθεί ότι σκοτώνει το σκόρδο:

  1. Οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία [43]
  2. Οξεία μυελογενής λευχαιμία [44]
  3. Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα [45]
  4. Καρκίνος του μαστού [46] [47]
  5. Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας [48]
  6. Καρκίνος του παχέος εντέρου [49]
  7. Καρκίνος του ενδομητρίου [50] [51]
  8. Καρκίνος στομάχου [52] [53]
  9. Λευχαιμία: Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) [54]
  10. Καρκίνος του ήπατος [55] [56] [57] [58]
  11. Λέμφωμα [59] [60]
  12. Μελάνωμα [61]
  13. Οστεοσάρκωμα [62]
  14. Καρκίνος του παγκρέατος [63]

Το σκόρδο, όπως και τόσες άλλες πολύπλοκες τροφές, περιέχει ένα ευρύ φάσμα φυτοενώσεων που αρθρώνουν τουλάχιστον 200 διακριτές φυσιολογικές αποκρίσεις στο σώμα των θηλαστικών (δείτε τη λίστα 86 φαρμακολογικών ενεργειών μας στη σελίδα Έρευνα σκόρδου ) .

Πως μπορεί να είναι έτσι;

Μια εξήγηση είναι ότι όλα τα τρόφιμα δεν περιέχουν μόνο φυσικά δομικά στοιχεία, π.χ. υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπίδια, και δεν αποτελούν μόνο πηγή ενέργειας (θερμιδικό περιεχόμενο), αλλά περιέχουν γενετικά και επιγενετικά ρυθμιστικές πληροφορίες . Υπάρχουν «πακέτα» ενέργειας και πληροφοριών που περιέχονται στη διαμορφωτική κατάσταση των βιομορίων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους φυτικούς ιστούς. Η συνεξέλιξή μας με το φυτικό βασίλειο τα τελευταία μισό δισεκατομμύριο χρόνια είχε ως αποτέλεσμα τον ίδιο τον γενετικό/μοριακό ιστό του σώματός μας να εξαρτάται από ορισμένες βασικές ενώσεις από φυτά στη διατροφή μας, που παρέχονται σε φυσική μορφή, δεν έχουν ακτινοβοληθεί, υπερβολικά μαγειρεμένο, πετροχημικής καλλιέργειας. Η ικανότητα του σκόρδου να χωράει σαν κλειδί, σε πολλούς διαφορετικούς τύπους κλειδαριών (ένα αδύνατο κατόρθωμα για μονοχημικές «μαγικές σφαίρες»), αντανακλά μια πιθανή απείρως πολύπλοκη νοημοσύνη στη σχέση μεταξύ φυτικών και ζωικών ειδών. Κάτι που μιλάει για το πόσο σημαντικές είναι οι τροφές όχι απλώς ως «φάρμακο», αλλά εκείνες από τις οποίες αναπτύσσεται οργανικά η σωματική μας υγεία και χωρίς την οποία η ασθένεια είναι φυσική συνέπεια.

Αναφορές [1] Shih-Ming Tsao, Wen-Hu Liu, Mei-Chin Yin. Δύο θειούχα διαλλυλίου που προέρχονται από το σκόρδο αναστέλλουν τη μόλυνση από Staphylococcus aureus που είναι ανθεκτική στη μετικιλλίνη σε διαβητικά ποντίκια. J Med Microbiol. 2007 Jun;56(Pt 6):803-8. PMID: 17510266 [2] RR Cutler, P Wilson. Αντιβακτηριακή δράση ενός νέου, σταθερού, υδατικού εκχυλίσματος αλισίνης κατά του Staphylococcus aureus που είναι ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη. Br J Biomed Sci. 2004; 61 (2): 71-4. PMID: 15250668 [3] RS Zhang. [Μια κλινική μελέτη για την αλισίνη στην πρόληψη της τσίχλας σε νεογέννητα βρέφη]. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi. 1992 Jan;12(1):28-9, 6. PMID: 1320966 [4] Kusum Harjai, Ravi Kumar, Sukhvinder Singh. Το σκόρδο μπλοκάρει την αίσθηση απαρτίας και μειώνει τη λοιμογόνο δράση του Pseudomonas aeruginosa. FEMS Immunol Med Microbiol. 2009 18 Σεπτεμβρίου. PMID: 19878318 [5] Yee-Lean Lee, Thomas Cesario, Yang Wang, Edward Shanbrom, Lauri Thrupp. Αντιβακτηριδιακή δράση λαχανικών και χυμών. Θρέψη. 2003 Nov-Dec;19(11-12):994-6. PMID: 14624951 [6] Thomas Bjarnsholt, PeterØstrup Jensen, Thomas B Rasmussen, Lars Christophersen, Henrik Calum, Morten Hentzer, Hans-Petter Hougen, Jørgen Rygaard, Claus Moser, Leo Eberl, Niels Gøikov, Michael Gøiby. Το σκόρδο μπλοκάρει την αίσθηση απαρτίας και προάγει την ταχεία κάθαρση των πνευμονικών λοιμώξεων από Pseudomonas aeruginosa. Μικροβιολογία. 2005 Dec;151(Pt 12):3873-80. PMID: 16339933 [7] NL Guo, DP Lu, GL Woods, E Reed, GZ Zhou, LB Zhang, RH Waldman. Επίδειξη της αντι-ιικής δράσης του εκχυλίσματος σκόρδου έναντι του ανθρώπινου κυτταρομεγαλοϊού in vitro. Chin Med J (Αγγλικά). 1993 Φεβ. 106(2):93-6. PMID: 8389276 [8] Zhi-Feng Liu, Feng Fang, Yong-Sui Dong, Ge Li, Hong Zhen. Πειραματική μελέτη για την πρόληψη και θεραπεία της ηπατίτιδας από κυτταρομεγαλοϊό ποντικού με χρήση αλλιτριδίνης. Antiviral Res. 2004 Feb;61(2):125-8. PMID: 14670586 [9] Sai-nan Shu, Feng Fang, Yong-sui Dong. [Μια πειραματική μελέτη για την επίδραση της αλλιτριδίνης στην αναστολή της έκφρασης των άμεσων-πρώιμων αντιγόνων του HCMV in vitro]. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 2003 Oct;28(10):967-70. PMID: 15620191 [10] Hong Zhen, Feng Fang, Du-yun Ye, Sai-nan Shu, Yu-feng Zhou, Yong-sui Dong, Xing-cao Nie, Ge Li. Πειραματική μελέτη για τη δράση της αλλιτριδίνης έναντι του ανθρώπινου κυτταρομεγαλοϊού in vitro: Ανασταλτικές επιδράσεις σε γονίδια άμεσα-πρώιμα. Antiviral Res. 2006 Οκτ;72(1):68-74. Epub 2006 Apr 27. PMID: 16844239 [11] Mosaad A Abdel-Wahhab, Soher E Aly. Αντιοξειδωτικά και ιδιότητες καθαρισμού ριζών φυτικών εκχυλισμάτων σε αρουραίους που τρέφονταν με δίαιτα μολυσμένη με αφλατοξίνες. J Agric Food Chem. 2003 Απρ 9;51(8):2409-14. PMID: 12670189 [12] KB Soni, M Lahiri, P Chackradeo, SV Bhide, R Kuttan. Προστατευτική επίδραση των προσθέτων τροφίμων στη μεταλλαξιογένεση και την ηπατοκαρκινογένεση που προκαλείται από αφλατοξίνες. Cancer Lett. 1997 19 Μαΐου 115(2):129-33. PMID: 9149115 [13] C Koçkar, M Oztürk, N Bavbek. Εκρίζωση ελικοβακτηριδίου του πυλωρού με βήτα καροτίνη, ασκορβικό οξύ και αλισίνη. Acta Medica (Hradec Kralove). 2001;44(3):97-100. PMID: 11811084 [14] MaoMao An, Hui Shen, YongBing Cao, JunDong Zhang, Yun Cai, Rui Wang, YuanYing Jiang. Η αλλισίνη ενισχύει την οξειδωτική δράση της αμφοτερικίνης Β έναντι του Candida albicans. Phytother Res. 2009 Aug;23(8):1103-8. PMID: 19095412 [15] Hasibagan Borjihan, Akira Ogita, Ken-ichi Fujita, Eiji Hirasawa, Toshio Tanaka. Η μυκητοκτόνος δράση της αμφοτερικίνης Β έναντι του παθογόνου μύκητα Candida albicans και η ενίσχυσή της από την αλισίνη. J Antibiot (Τόκιο). 2009 Dec;62(12):691-7. Epub 2009 Oct 30. PMID: 19876074 [16] BA Iwalokun, A Ogunledun, DO Ogbolu, SB Bamiro, J Jimi-Omojola. In vitro αντιμικροβιακές ιδιότητες υδατικού εκχυλίσματος σκόρδου έναντι πολυανθεκτικών βακτηρίων και ειδών Candida από τη Νιγηρία. J Med Food. 2004;7(3):327-33. PMID: 15383227 [17] Yee-Lean Lee, Thomas Cesario, Yang Wang, Edward Shanbrom, Lauri Thrupp. Αντιβακτηριδιακή δράση λαχανικών και χυμών. Θρέψη. 2003 Nov-Dec;19(11-12):994-6. PMID: 14624951 [18] Dawit Dikasso, Hirut Lemma, Kelbessa Urga, Asfaw Debella, Getachew Addis, Ashenif Tadele, Kidist Yirsaw. Διερεύνηση των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του σκόρδου (Allium sativum) στα βακτήρια που προκαλούν πνευμονία. Ethiop Med J. 2002 Jul;40(3):241-9. PMID: 12602248 [19] AV Tatarintsev, PV Vrzhets, DE Ershov, AA Shchegolev, AS Turgiev, EV Karamov, GV Kornilaeva, TV Makarova, NA Fedorov, SD Varfolomeev. [Ο αποκλεισμός της ajoene των εξαρτώμενων από την ιντεγκρίνη διεργασιών σε ένα κυτταρικό σύστημα μολυσμένο με HIV]. Vestn Ross Akad Med Nauk. 1992(11-12):6-10. PMID: 1284227 [20] R Walder, Z Kalvatchev, D Garzaro, M Barrios, R Apitz-Castro. In vitro καταστολή της αντιγραφής του HIV-1 από ατζόενο [(e)-(z)-4,5,9-τριθειαδωδεκο-1,6,11-τριενο-9 οξείδιο]. Biomed Pharmacother. 1997, 51(9):397-403. PMID: 9452790 [21] Yutaka Yano, Masataka Satomi, Hiroshi Oikawa. Αντιμικροβιακή επίδραση μπαχαρικών και βοτάνων στο Vibrio parahaemolyticus. Int J Food Microbiol. 2006 15 Αυγούστου 111 (1): 6-11. Epub 2006 Jun 22. PMID: 16797760 [22] Anjana Sharma, Virendra Kumar Patel, Animesh Navin Chaturvedi. Δονητική δράση ορισμένων φαρμακευτικών φυτών που χρησιμοποιούνται στην ινδική λαογραφική ιατρική από φυλές της περιοχής Mahakoshal της κεντρικής Ινδίας. Indian J Pharmacol. 2009 Jun;41(3):129-33. PMID: 20442821 [23] Abdul Hannan, Muhammad Ikram Ullah, Muhammad Usman, Shahid Hussain, Muhammad Absar, Khursheed Javed. Αντιμυκοβακτηριακή δράση του σκόρδου (Allium sativum) έναντι του πολυανθεκτικού και μη πολυανθεκτικού μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης. Pak J Pharm Sci. 2011 Ιαν; 24(1):81-5. PMID: 21190924 [24] MA Giménez, RE Solanes, DF Giménez. [Ανάπτυξη Clostridium botulinum σε μέσα με σκόρδο (Allium sativum)]. Rev Argent Microbiol. 1988 Ιαν-Μαρ, 20(1):17-24. PMID: 3051126 [25] Judy Slome Cohain. Μακροχρόνια συμπτωματική στρεπτοκοκκική αιδοιοκολπίτιδα ομάδας Β: οκτώ περιπτώσεις επιλύθηκαν με φρεσκοκομμένο σκόρδο. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2009 Sep;146(1):110-1. Epub 2009 Jun 23. PMID: 19552998 [26] Ronald R Cutler, Michel Odent, Hussein Hajj-Ahmad, Sunil Maharjan, Norman J Bennett, Peter D Josling, Vanessa Ball, Paulette Hatton, Martino Dall’Antonia. In vitro δραστικότητα ενός υδατικού εκχυλίσματος αλλισίνης και μιας νέας σύνθεσης τοπικής γέλης αλλισίνης κατά των στρεπτόκοκκων της ομάδας Β Lancefield. J Antimicrob Chemother. 2009 Ιαν. 63(1):151-4. Epub 2008 Nov 11. PMID: 19001449 [27] Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Οι 10 κορυφαίες αιτίες θανάτου [28] Matthew J Budoff, Naser Ahmadi, Khawar M Gul, Sandy T Liu, Ferdinand R Flores, Jima Tiano, Junichiro Takasu, Elizabeth Μίλερ, Σωτήριος Τσιμίκας. Το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου συμπληρωμένο με βιταμίνες Β, φολικό οξύ και L-αργινίνη επιβραδύνει την εξέλιξη της υποκλινικής αθηροσκλήρωσης: μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή. Θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. 2004 Feb;83(3):221-31. PMID: 19573556 [29] Matthew J Budoff, Junichiro Takasu, Ferdinand R Flores, Yutaka Niihara, Bin Lu, Benjamin H Lau, Robert T Rosen, Harunobu Amagase. Αναστολή της εξέλιξης της στεφανιαίας ασβεστοποίησης με χρήση εκχυλίσματος γηρασμένου σκόρδου σε ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με στατίνες: μια προκαταρκτική μελέτη. Prev Med. 2004 Νοε. 39(5):985-91. PMID: 15475033 [30] Günter Siegel, Frank Michel, Michael Ploch, Miguel Rodríguez, Martin Malmsten. [Αναστολή ανάπτυξης αρτηριοσκληρωτικής πλάκας από σκόρδο]. Wien Med Wochenschr. 2004 Nov;154(21-22):515-22. PMID: 15638070 [31] Naser Ahmadi, Vahid Nabavi, Fereshteh Hajsadeghi, Irfan Zeb, Ferdinand Flores, Ramin Ebrahimi, Matthew Budoff. Το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου με συμπλήρωμα σχετίζεται με αύξηση του καφέ λιπώδους ιστού, μείωση του λευκού λιπώδους ιστού και προβλέπει έλλειψη εξέλιξης της στεφανιαίας αθηροσκλήρωσης. Int J Cardiol. 2013 Mar 1. Epub 2013 Mar 1. PMID: 23453866 [32] T Bordia, N Mohammed, M Thomson, M Ali. Αξιολόγηση του σκόρδου και του κρεμμυδιού ως αντιθρομβωτικών παραγόντων. J Nutr. 2002 Nov;132(11):3263-71. PMID: 8860105 [33] KC Srivastava. Τα υδατικά εκχυλίσματα κρεμμυδιού, σκόρδου και τζίντζερ αναστέλλουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και μεταβάλλουν το μεταβολισμό του αραχιδονικού οξέος. Biomed Biochim Acta. 1984;43(8-9):S335-46. PMID: 6440548 [34] Rizwan Ashraf, Rafeeq Alam Khan, Imran Ashraf. Η συμπλήρωση σκόρδου (Allium sativum) με τυπικό αντιδιαβητικό παράγοντα παρέχει καλύτερο διαβητικό έλεγχο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Pak J Pharm Sci. 2011 Οκτ ;24(4):565-70. PMID: 21959822 [35] KC Srivastava. Τα υδατικά εκχυλίσματα κρεμμυδιού, σκόρδου και τζίντζερ αναστέλλουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και μεταβάλλουν το μεταβολισμό του αραχιδονικού οξέος. Biomed Biochim Acta. 1984;43(8-9):S335-46. PMID: 6440548 [36] BC Mathew, NV Prasad, R Prabodh. Επίδραση στη μείωση της χοληστερόλης των οργανοθειικών ενώσεων από το σκόρδο: ένας πιθανός μηχανισμός δράσης. Kathmandu Univ Med J (KUMJ). 2004 Απρ-Ιουν;2(2):100-2. PMID: 15821374 [37] M Zahid Ashraf, ME Hussain, M Fahim. Αντιαθηροσκληρωτικά αποτελέσματα συμπληρωμάτων διατροφής σκόρδου και κουρκουμά: Αποκατάσταση της ενδοθηλιακής λειτουργίας σε αρουραίους. Life Sci. 2005 8 Ιουλίου 77(8):837-57. Epub 2005 Apr 14. PMID: 15964306 [38] Matthew J Budoff, Naser Ahmadi, Khawar M Gul, Sandy T Liu, Ferdinand R Flores, Jima Tiano, Junichiro Takasu, Elizabeth Miller, Sotirios Tsimikas. Το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου συμπληρωμένο με βιταμίνες Β, φολικό οξύ και L-αργινίνη επιβραδύνει την εξέλιξη της υποκλινικής αθηροσκλήρωσης: μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή. Θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. 2004 Feb;83(3):221-31. PMID: 19573556 [39] Greenmedinfo.com, Garlic’s Antioxidant Activity: 21 Studies [40] Xiaowei Sun, David D Ku. Η αλλισίνη στο σκόρδο προστατεύει από τη δυσλειτουργία του στεφανιαίου ενδοθηλίου και την υπερτροφία της δεξιάς καρδιάς σε πνευμονικά υπερτασικούς αρουραίους. Am J Physiol Heart Circ Physiol. 2006 Νοε. 291(5): H2431-8. Epub 2006 26 Μαΐου. PMID: 16731642 [41] M Zahid Ashraf, ME Hussain, M Fahim. Αντιαθηροσκληρωτικά αποτελέσματα συμπληρωμάτων διατροφής σκόρδου και κουρκουμά: Αποκατάσταση της ενδοθηλιακής λειτουργίας σε αρουραίους. Life Sci. 2005 8 Ιουλίου 77(8):837-57. Epub 2005 Apr 14. PMID: 15964306 [42] Marcela Alejandra Vazquez-Prieto, Cecilia Rodriguez Lanzi, Carina Lembo, Claudio Rómulo Galmarini, Roberto Miguel Miatello. Το σκόρδο και το κρεμμύδι εξασθενούν την αγγειακή φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες σε αρουραίους που τρέφονται με φρουκτόζη. J Nutr Metab. 2011; 2011: 475216. Epub 2011 Aug 25. PMID: 21876795 [43] Greg Hodge, Stephen Davis, Michael Rice, Heather Tapp, Ben Saxon, Tamas Revesz. Οι ενώσεις του σκόρδου σκοτώνουν επιλεκτικά τα παιδικά κύτταρα προ-Β οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας in vitro χωρίς να μειώνουν τη λειτουργία των Τ-κυττάρων: Πιθανή θεραπευτική χρήση στη θεραπεία της ΟΛΛ. Βιολογικά. 2008 Mar;2(1):143-9. PMID: 19707437 [44] N Ahmed, L Laverick, J Sammons, H Zhang, DJ Maslin, HT Hassan. Το ατζένιο, μια φυσική ένωση που προέρχεται από το σκόρδο, ενισχύει την απόπτωση που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία σε κύτταρα ανθεκτικά στο CD34 της ανθρώπινης μυελογενούς λευχαιμίας. Anticancer Res. 2001 Sep-Oct;21(5):3519-23. PMID: 11848518 [45] CMLJ Tilli, AJW Stavast-Kooy, JDD Vuerstaek, MRTM Thissen, GAM Krekels, FCS Ramaekers, HAM Neumann. Το οργανικό θείο που προέρχεται από το σκόρδο συστατικό ajoene μειώνει το μέγεθος του όγκου του βασικοκυτταρικού καρκινώματος προκαλώντας απόπτωση. Arch Dermatol Res. 2003 Jul;295(3):117-23. Epub 2003, 20 Μαΐου. PMID: 12756587 [46] K Hirsch, M Danilenko, J Giat, T Miron, A Rabinkov, M Wilchek, D Mirelman, J Levy, Y Sharoni. Επίδραση της καθαρισμένης αλισίνης, του κύριου συστατικού του φρεσκοτριμμένου σκόρδου, στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Nutr Καρκίνος. 2000;38(2):245-54. PMID: 11525603 [47] Airo Tsubura, Yen-Chang Lai, Maki Kuwata, Norihisa Uehara, Katsuhiko Yoshizawa. Αντικαρκινικές επιδράσεις του σκόρδου και των ενώσεων που προέρχονται από το σκόρδο για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Anticancer Agents Med Chem. Μαρ 2011 ;11(3):249-53. PMID: 21269259 [48] SP Hussain, LN Jannu, AR Rao. Χημειοπροληπτική δράση του σκόρδου στην επαγόμενη από μεθυλχολανθρένιο καρκινογένεση στον τράχηλο της μήτρας ποντικών. Cancer Lett. 1990 Feb;49(2):175-80. PMID: 2306712 [49] GreenMedInfo.com, Garlic’s Anti-Cancer Activity: 6 Abstracts [50] Carlotta Galeone, Claudio Pelucchi, Luigino Dal Maso, Eva Negri, Maurizio Montella, Antonella Zucchetto, Renato Laaloc Πρόσληψη λαχανικών Allium και κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου. Δημόσιας Υγείας Nutr. 2009 Sep;12(9):1576-9. Epub 2008 6 Νοεμβρίου. PMID: 18986589 [51] K Hirsch, M Danilenko, J Giat, T Miron, A Rabinkov, M Wilchek, D Mirelman, J Levy, Y Sharoni. Επίδραση της καθαρισμένης αλισίνης, του κύριου συστατικού του φρεσκοτριμμένου σκόρδου, στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Nutr Καρκίνος. 2000;38(2):245-54. PMID: 11525603 [52] JY Yan, FM Tian, ​​WN Hu, JH Zhang, HF Cai, N Li. Απόπτωση της σειράς SGC 7901 ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων στομάχου που προκαλείται από την ένωση που προέρχεται από το σκόρδο S-αλλυλμερκαπτοκυστεΐνη (SAMC). Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2013 Μαρ ;17(6):745-51. PMID: 23609357 [53] JY Yan, FM Tian, ​​WN Hu, JH Zhang, HF Cai, N Li. Απόπτωση της σειράς SGC 7901 ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων στομάχου που προκαλείται από την ένωση που προέρχεται από το σκόρδο S-αλλυλμερκαπτοκυστεΐνη (SAMC). Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2013 Μαρ ;17(6):745-51. PMID: 23609357 [54] Fabian D Arditti, Aharon Rabinkov, Talia Miron, Yair Reisner, Alain Berrebi, Meir Wilchek, David Mirelman. Αποπτωτική θανάτωση καρκινικών κυττάρων Β-χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας από αλλισίνη που δημιουργείται in situ χρησιμοποιώντας ένα συζυγές rituximab-alliinase. Mol Cancer Ther. 2005 Feb;4(2):325-31. PMID: 15713903 [55] Hye-Sook Chang, Miyan Ko, Mayumi Ishizuka, Shoichi Fujita, Akira Yabuki, Mohammad Alamgir Hossain, Osamu Yamato. Το 2-προπενυλοθειοθειικό νάτριο που προέρχεται από το σκόρδο επάγει ένζυμα αποτοξίνωσης φάσης ΙΙ σε κύτταρα H4IIE ηπατώματος αρουραίου. Nutr Res. 2010 Jun;30(6):435-40. PMID: 20650352 [56] Angelo De Martino, Giuseppe Filomeni, Katia Aquilano, Maria R Ciriolo, Giuseppe Rotilio. Επιδράσεις των υδάτινων εκχυλισμάτων σκόρδου στον κυτταρικό κύκλο και τη βιωσιμότητα των κυττάρων του ηπατώματος HepG2. J Nutr Biochem. 2006 Nov ;17(11):742-9. Epub 2006 24 Ιανουαρίου. PMID: 16520031 [57] KB Soni, M Lahiri, P Chackradeo, SV Bhide, R Kuttan. Προστατευτική επίδραση των προσθέτων τροφίμων στη μεταλλαξιογένεση και την ηπατοκαρκινογένεση που προκαλείται από αφλατοξίνες. Cancer Lett. 1997 19 Μαΐου 115(2):129-33. PMID: 9149115 [58] Hideki Ishikawa, Tomoko Saeki, Toru Otani, Takaichiro Suzuki, Kojiro Shimozuma, Hoyoku Nishino, Sanae Fukuda, Kanehisa Morimoto. Το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου αποτρέπει τη μείωση του αριθμού και της δραστηριότητας των ΝΚ κυττάρων σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο. J Nutr. 2006 Mar;136(3 Suppl):816S-820S. PMID: 16484572 [59] Talia Miron, Meir Wilchek, Ayala Sharp, Yoshihito Nakagawa, Makoto Naoi, Yoshinori Nozawa, Yukihiro Akao. Η αλλισίνη αναστέλλει την κυτταρική ανάπτυξη και προκαλεί απόπτωση μέσω της μιτοχονδριακής οδού στα κύτταρα HL60 και U937. J Nutr Biochem. 2008 Aug;19(8):524-35. Epub 2007 Dec 21. PMID: 18155508 [60] Eduardo Padilla-Camberos, Galina Zaitseva, Claudia Padilla, Ana Maria Puebla. Αντικαρκινική δράση της αλλισίνης στο λέμφωμα ποντικού L5178Y. Asian Pac J Cancer Prev. 2010; 11 (5): 1241-4. PMID: 21198270 [61] Hoda Hakimzadeh, Tooba Ghazanfari, Batool Rahmati, Hossein Naderimanesh. Κυτταροτοξική επίδραση του εκχυλίσματος σκόρδου και των κλασμάτων του στην κυτταρική σειρά μελανώματος Sk-mel3. Immunopharmacol Ανοσοτοξικόλη. 2010 Feb 11. Epub 2010 Feb 11. PMID: 20148706 [62] Yong Kui Zhang, Xu Hua Zhang, Jian Min Li, De Sheng Sun, Qiang Yang, Dong Mei Diao. Μια πρωτεομική μελέτη σε μια κυτταρική σειρά ανθρώπινου οστεοσαρκώματος Saos-2 που υποβλήθηκε σε θεραπεία με διαλλυλ τρισουλφίδιο. Αντικαρκινικά φάρμακα. 2009 Sep;20(8):702-12. PMID: 19550292 [63] Hideki Ishikawa, Tomoko Saeki, Toru Otani, Takaichiro Suzuki, Kojiro Shimozuma, Hoyoku Nishino, Sanae Fukuda, Kanehisa Morimoto. Το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου αποτρέπει τη μείωση του αριθμού και της δραστηριότητας των ΝΚ κυττάρων σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο. J Nutr. 2006 Mar;136(3 Suppl):816S-820S. PMID: 16484572

Αποποίηση ευθύνης : Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται για παροχή ιατρικών συμβουλών, διάγνωσης ή θεραπείας.

Πηγή: https://greenmedinfo.com/blog/how-garlic-can-save-your-life