ΥΛΙΚΑ

2 λεμόνια, το χυμό

20 μέτριες φρέσκιες αγκινάρες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. αλεύρι

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

½ φλ. θυμάρι

2 κ.σ. δεντρολίβανο, Μπαχαρικά Ήλιος

2 φλ. ζωμός λαχανικών

½ λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το χυμό των λεμονιών.
  2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κρατάμε τις καρδιές και τις κόβουμε στα 4. Κάθε μία αγκινάρα που καθαρίζουμε την τοποθετούμε στο μπολ με το λεμονόνερο για να μη μαυρίσει.
  3. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.
  5. Ραντίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ζωμό λαχανικών.
  6. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας αφαιρώντας τις φέτες λεμονιού.
  8. Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο, μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε.